گلوتن گندم پودری کرم رنگ با PH حدود ۸/۵ الی ۴/۶ است . از گلوتن گندم در صنعت های نانوائی به خصوص در تولید نانهای فانتزی به طور وسیعی استعمال می شود . همچنین در صنایع ماکارونی، تهیه و تنظیم سوسیس و کالباس، در تنظیم غذای بچه و همچنین در صنعت چسب سازی به کار می رود . کشورهای توسعه یافته از گلوتن گندم به عنوان پوشش حفاظتی تخم مرغ استعمال می نمایند . گلوتن گندم به تیتر بیوپلیمر جایگزینی برای پلیمرهای سنتزی در صنعت به کارگیری می شود . 

ماشین جوجه کشی

در غذای ماهی به عنوان پلت چسبان از گلوتن گندم استفاده می شود . گلوتن گندم معمولاً دربردارنده ۸۰ ۷۵ درصد پروتئین، رطوبت آن حداکثر ۸ درصد، مقدار خاکستر در‌حد صفر و کمترین اندازه فیبرخام را دارد . اندازه جذب آب آن دست‌کم ۱۷۰ درصد می باشد . پروتئین های حیاتی گلوتن گندم، گلوتنین وپرولامین هست . گلوتن گندم علاوه بر این که منشاء پروتئینی مناسبی به شمار می رود، منشا قابل قبولی از اسیدآمینه ها، مخصوصاً اسیدآمینه های گوگرددار و گوگرد معدنی هم می باشد . کمبود اسیدآمینه های گوگرددار خلل بیشتر در تغذیه طیور می باشد . 

وبستردرسال ۱۹۸۴ بیان کرد که توازن اسید آمینه ها در گلوتن گندم دوچندان مطلوب میباشد و علاوه بر این سبب خوشخوراکی طعام گردیده و نسبت به بقیه موادغذائی دارای کمترین عامل ها ضدتغذیه ای می باشد . هگرو فرناندودرسال ۱۹۹۷ گزارش کردند که جوجه ها نسبت به ویسکوزیته در هفته اولیه معاش خود بسیار حساس میباشند و بالابودن ویسکوزیته روده باعث به کاهش کار آنزیم ها و جذب کمتر مواد مغذی می گردد . 

همچنین افزایش ویسکوزیته و تولید چسبندگی منجر کاهش سرعت عبور محتویات دستگاه گوارش می شود، در نتیجه مواد غذائی بازه بیشتری در روده می مانند و همین دلیل سبب کاهش مصرف غذا و در نتیجه کاهش رشد می گردد . از گلوتن گندم به عنوان مرجع مناسب پروتئینی در تغذیه آبزیان (قزل آلا و میگو) هم استعمال گردیده می باشد . 

انگیزه از انجام این تست تعیین قیمت غذائی گلوتن گندم و تأثیر به کار گیری از آن بر توان تولیدی جوجه های گوشتی می باشد .در این پژوهش قیمت غذائی گلوتن گندم و تاثیر آن بر بضاعت و توان تولیدی جوجه های گوشتی نظارت شد . آزمایش با ۵ جیره غذائی انجام شد . 

جیره های آزمایشی شامل: ۱) 

جیره شاهد فاقد گلوتن گندم، ۲) 

جیره دربردارنده ۵/۲ درصد گلوتن گندم، ۳) 

جیره حاوی ۵ درصد گلوتن گندم، ۴) 

جیره حاوی ۵/۷ درصد گلوتن گندم، ۵) جیره دربردارنده ۱۰ درصد گلوتن گندم . جیره های آزمایشی از لحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودند و برای ۳ زمان آغازین، رشد و آخرین تهیه و تنظیم شدند . مدت آزمایش ۴۹ روز بود . برای تهیه جیره های آزمایشی انرژی قابل سوخت و ساز اصلاح شده برای ازت و ترکیبات شیمیائی (پروتئین، اسیدآمینه ها و…) گلوتن گندم اندازه گیری شد . 

نتایج حاصل از ازمایش نشان اعطا کرد که ارتقا وزن بدن جوجه هائی که جیره شاهد و جیره دربردارنده ۵/۲ و ۵ درصد گلوتن گندم مصرف کردند بیشترین بود . جیره های دربردارنده ۵/۲، ۵ و ۱۰ درصد گلوتن گندم بهترین ضریب تبدیل طعام را ایجاد کردند . اندازه طعام مصرفی در گروهی که از جیره ۵/۷ درصد گلوتن گندم تغذیه کرده بودند کمترین اندازه بود . 

درصد تلفات در در میان هیچکدام از گروهها تفاوت معنا داری نداشتند . کمترین هزینه طعام برای تولید یک کیلوگرم وزن زنده در گروههایی که با ۵ و ۵/۲ درصد گلوتن گندم تغذیه شدند به دست آمد . درصد سینه گروههائی که با جیره شاهد، ۵/۲ و ۵ درصد گلوتن گندم تغذیه شدند بیشترین مقدار بود و درصد ران، بالها و کبد فی مابین گروهها تفاوت مفهوم داری نداشت . درصد چربی محوطه بطنی در گروهی که با جیره ۵/۷ درصد گلوتن گندم تغذیه شدند بیشترین مقدار بود . 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها